woensdag, januari 03, 2018

Allied - Robert Zemeckis

Allied op IMDb (7,1)
Po√ętische oorlogsfilm , voor zover dat een genre zou kunnen zijn. Dwars door de verschrikkingen heen ontwikkelt zich namelijk een allesverzengende liefde tussen hoofdrolspeler en dito speelster. Allemaal niet gepland, maar het maakt wel het filmverhaaltje.

Max Vatan is een Britse geheim agent die naar Marokko wordt gezonden om daar de Duitse ambassadeur naar een andere wereld te helpen. Hij moet daartoe undercover en krijgt een charmante vrouw toegewezen: de Franse Marianne, die een doeltreffende communicatie koppelt aan een dodelijke charme.
Operatie slaagt, Max en Marianne moeten als de sodemieter wegwezen. Max besluit haar mee te vragen naar Engeland, waar ze na een korte screening inderdaad wordt toegelaten. Ondanks Max zijn regelmatige afwezigheid ontwikkelt zich een stevige liefde tussen hen, er komt een kind en ze trekken weg naar het huiselijke Hampstead.
Alles wordt wankel en onzeker als Max wordt ontboden bij de legerleiding. Die meldt hem dat ze zijn vrouw verdenken van spionage. Ze zou niet de vrouw zijn die ze zegt dat ze is. Zijn liefde is vooralsnog sterker dan zijn vaderlandse trouw en Max vormt zijn eigen onderzoek naar de achtergronden van zijn vrouw. Hij loopt op eieren binnen hun relatie, maar gaandeweg komt hij een en ander te weten.

Met : Brad Pitt, Marion Cotillard

Geen opmerkingen: