zondag, januari 28, 2018

Passengers- Morten Tyldum

Passengers op IMDb (7,0)
Het is dat ik graag naar (films met) Jennifer Lawrence kijk, anders had ik deze film waarschijnlijk niet geheel uitgezeten. En waarschijnlijk niet eens opgenomen. Zelden vind ik er iets boeiends in , in sciencefiction-verhalen. En zo ook deze.

Man wordt wakker in een ruimteschip, nadat deze tegen ruimtepuin aan is gevlogen. Het was de bedoeling dat hij nog 90 jaar zou slapen, dan zou het schip op de bestemming zijn aangekomen. Terug in slaap kan niet meer en hij gaat op verkenning. Op aarde was hij technicus, dus hij vindt langzaam zijn weg.
Wanneer hij zich realiseert dat hij tijdens de reis alleen zal blijven omdat hij nooit zo oud zal worden dat hij de aankomst zal meemaken, bedenkt hij een plan. Hij maakt een andere passagiere wakker: niet geheel toevallig de bloedmooie en interessante Aurora. Na enige omtrekkende bewegingen worden ze verliefd op elkaar en beleven een fijne tijd. Totdat zij erachter komt dat hij haar heeft geactiveerd. Ze probeert hem te vermijden maar dat is lastig op dat ruimteschip.
Er komt een storing, het ruimteschip dreigt te vergaan en zij beseft dat ze alleen door met hem samen te werken een kans heeft om niet ten onder te gaan.

Met: Chris Pratt, Jennifer Lawrence

Geen opmerkingen: