woensdag, januari 31, 2018

Get out - Jordan Peele

Get out op IMDb (7,7)
Tamelijk bizarre, maar uitermate intrigerende suspense-film. Aan het eind loopt hij zelfs uit op een blokkie horror, had wat mij betreft niet helemaal gehoeven, maar de opbouw van de film is fantastisch en Daniel Kaluuya speelt een meesterlijke rol.

Chris staat op het punt om voor het eerst zijn schoonouders te ontmoeten en hij is er knap zenuwachtig voor. Wat nu als ze niet accepteren dat hij een Afro-American is , hun dochter heeft ze er immers niets over verteld? Met tegenzin stapt hij in de auto met Rose en zet door: hij zal wel zien.
Het valt allemaal mee. De ontvangst is allerhartelijkst, vader Armitage doet zijn best om populair te doen en moeder toont zich beminnelijker dan geschat. Al snel blijkt dat haar interesse verder gaat: ze is hypnotiseur van beroep en biedt aan om Chris met haar therapie van zijn rookverslaving af te helpen.
Er gebeurt iets vreemds met hem: als hij met haar in gesprek gaat, raakt hij ongewild onder haar invloed. Het is het begin van een reeks bijzondere ontwikkelingen die pas volop tot uiting komt op een familiefeest. Wat een rare reeks gasten, Chris begint onraad te ruiken. Zeker als hij een van de gasten herkent als een vermiste man uit zijn kennissenkring. De familie Armitage voert iets in de schild, Chris moet zorgen dat hij er tussen uit komt. Als hij wil vertrekken met Rose, merkt hij echter dat zij volledig in het complot zit. Hij is erin geluisd.

Met: Daniel Kaluuya , Allison Williams, Catherine Keener, Bradley Whitford

Geen opmerkingen: