zondag, mei 06, 2018

Paris can wait (a.k.a. Bonjour Anne) - Eleanor Coppola

Paris can wait op IMDb (5,8)
Niemendalletje, oke, maar in deze film is wel heel erg niets aan de hand. Werkelijk geen enkele verhaallijn die je niet al mijlenver van te voren ziet aankomen. Als ik het op zijn positiefst probeer te beschrijven, handelt het over de worsteling rondom huwelijkse trouw. Verder is het louter een VVV-promotiefilm van de gezamenlijke Franse plattelandsverenigingen.

Anne is met haar man, succesvol filmproducer, meegereisd naar Europa. Ze staan op het punt om - na het filmfestival - Cannes te verlaten en moeten door naar Budapest. Anne heeft last van haar oren en vliegen is niet aan te raden op dit moment. Geen nood, filmvriend Jacques biedt aan haar met de auto naar Parijs te brengen, hij moet daar toch zijn de volgende dag. Meneer en mevrouw nemen voor even afscheid en spreken af elkaar over enkele dagen in Parijs te zien.
Meneertje Jacques heeft snode bedoelingen: hij heeft zijn zinnen gezet op het veroveren van Anne en denkt dat te kunnen doen door haar in te palmen voor de Franse levenswijze. Dat wil in deze film zeggen dat ze over fraaie weggetjes rijden naar plaatsen waar veel gegeten en gedronken kan worden. Keer op keer wordt de rit naar Parijs uitgesteld, Anne gaat zich nog een keer overeten aan alle tussenstops die het door het noodlot aan elkaar verbonden koppel moet maken.

Spanning: 0. Mooie plaatjes: 8. Verrassing: 0

Met: Diane Lane, Arnaud Viard , Alec Baldwin

Geen opmerkingen: