zondag, mei 20, 2018

Bleed for this - Ben Younger

Bleed for this op IMDb (6,8)
Boksfilms. Hate 'em or love 'em. Het is een genre op zich, maar eigenlijk gaan ze altijd over de verbeelding van strijd. In de boksring zie je terug dat de vechter (m/v) een lange weg heeft afgelegd om deze match te kunnen/mogen strijden. Zo ook deze, en nog een waargebeurde ook.

Vinnie Pazienza is een bokser die hard moet strijden om binnen de gewichtsklasse te blijven waarin hij successen gevierd heeft. Als hij op een gegeven moment toegeeft aan die druk en de overstap maakt naar een zwaarder kaliber, boekt hij meteen succes en pakt de wereldtitel.  Alles fijn , zegt u. Helaas, helaas. Het noodlot slaat toe, een auto-ongeluk bezorgt hem een gebroken nek, met een dermate kritische breuk dat hij mogelijk al snel volkomen invalide zal worden. Maar dan heeft iedereen natuurlijk buiten de wilskracht en vechtlust van Vinnie gerekend.
Anyways, u kunt hem invullen: eens een vechter, altijd een vechter. De man gaat weer trainen en komt uiteindelijk weer in de ring te staan. Echter, dat komt pas nadat andere boksers hun schroom hebben overwonnen: niemand voelt zich geroepen om degene te zijn die "the Paz" blijvend invalide zal slaan. Denkt u de rest van het verhaal er even zelf bij?

Met : Miles Teller, Aaron Eckhart , Ciaran Hinds

Geen opmerkingen: