zaterdag, mei 26, 2018

The Gift - Joel Edgerton

The Gift op IMDb (7,1)
Goed opgebouwde thriller. Dat zeg ik niet snel, maar bij deze zat het venijn echt op de juiste manier in de staart. En dat is een pluimpje naar de regisseur van dienst maar ook naar de acteurs die niet direct alles weggeven van hun positie in het verhaal.

Het verhaal is bloedjesimpel: Simon en Robyn, een succesvol stel, keren vanuit haar stad Chicago terug naar zijn geboortegrond in Californië om hun bestaan weer op te bouwen. Daar is een reden voor, zo blijkt: de zwangerschap die hun succesvolle relatie moest bezegelen is droef geëindigd en ze willen nu een nieuw begin op een -in ieder geval voor haar- nieuwe plek.
Prachtig huis gevonden, zij mag het helemaal gaan inrichten en hij gaat proberen hier opnieuw een machtig zakenman te worden. Bij de eerste inkopen worden ze gesignaleerd en gevolgd door een opvallend hinderlijke man: het blijkt een oud-schoolgenootje te zijn van Simon die zich nogal opdringt. Er is iets gebeurd tussen de beide mannen in het verleden en dat is door de achterblijver, Gordon, nog niet helemaal verwerkt. Hij ontpopt zich welhaast tot stalker van het stel en Robyn raakt verscheurd in haar gedachten: ze vindt het zowel een creep als een zielige man. Waardoor ze van haar man wil weten wát zich destijds heeft afgespeeld. Al snel blijkt ze op een reeks geheimen te stuiten die een kalme "nieuwe start" aan alle kanten in de weg staan.

Met : Jason Bateman, Rebecca Hall, Joel Edgerton 

Geen opmerkingen: