zaterdag, juni 22, 2019

Crooked House - Giles Paquet-Brenner

Crooked House op IMDb (6,3)
De titel doet vermoeden dat we naar een horrorfilm gaan kijken maar nee, dit is een ouderwetse Agatha Christie-verfilming. En met ouderwets bedoel ik dat alles erop en eraan zit: het gaat over welstand (een adellijke familie in verval ditmaal), het gaat over intriges (hoe lopen de lijntjes binnen de familie), er gebeurt een moord en uiteraard kan werkelijk iedereen het gedaan hebben. Motieven volop, maar wie bezit de juiste?

De oude kasteelheer Leonides wordt dood aangetroffen. Hij , suikerpatiënt, is omgebracht met een dodelijke injectie: de dader heeft stiekem 's mans oogdruppels vermengd met zijn diabetesinjectie. Hartaanval.
Zijn kleindochter Sophie neemt contact op met Charles Hayward, een beginnend rechercheur die gebukt gaat onder het legendarische Scotland Yard-imago van zijn vader. Charles en Sophie hebben elkaar eerder ontmoet en leken op weg naar een relatie totdat Sophie bruusk de contacten stopte. Om die reden is Charles niet happig om de zaak aan te pakken, maar hij snapt ook dat het zijn kans is om te bewijzen dat hij zich met zijn vader kan meten.
In het kasteel aangekomen treft hij van alles aan : de oudste zoon en zijn vrouw, beiden uitgerangeerd in de toneelwereld. De jongste zoon, meermaals bijna failliet en daardoor nog steeds dapper aan het handje van zijn vader levend. De rancuneuze schoonzus, die Leonides nog steeds de dood van haar zus verwijt. De tweede vrouw van de kasteelheer, veel jonger dan iedereen en gespeend van de adellijke klasse die nodig is in deze omgeving. De kleinzoon, een gehandicapte en daardoor cynische jongeman. En tenslotte de andere kleindochter, Josephine, die alles en iedereen wantrouwt in deze familie en die om die reden iedereen bespioneert en volgt.
Ga er maar aan staan, Charles.

Ondanks de sterrencast komt de film niet echt tot leven. Het is iets te keurig allemaal.

Met : Max Irons, Glenn Close, Stephanie Martini, Julian Sands, Gillian Anderson, Terence Stamp

1 opmerking:

Anneli Jäätteenmäki zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.