zaterdag, juni 01, 2019

Extremely wicked, shockingly evil and vile - Joe Berlinger

EXtremely wicked, shockingly evil and vile op IMDb (6,7)
Liz is een jonge alleenstaande moeder. Ze is niet echt op zoek naar een relatie maar dat verandert als ze tegen de knappe en innemende Ted aanloopt. Ze blijven aan elkaar plakken en rechtenstudent Ted ontpopt zich als een lieve partner die ook nog eens goed is voor dochter Molly.
Wat wij dan al vermoeden, maar Liz nog niet , is dat er iets vreemds is aan Ted. Al spoedig wordt hij gekoppeld aan een aantal moorden en aanrandingen in de regio. Hij bezweert Liz dat dit allemaal op toeval berust (hij rijdt toevallig ook Volkwagen maar echt in een andere kleur en die compositietekening, ja , daar leek elke man in de regio zo ongeveer wel op). Hij zet zijn kennis van het recht in om zichzelf vrij te pleiten maar het lukt hem niet helemaal. Steeds duiken er weer nieuwe verhalen op waar Ted aan gelinkt wordt en uiteindelijk wordt hij - in afwachting van zijn rechtszaak- vastgezet.
Ted ontsnapt en opnieuw komen er moordgevallen bij in de regio waar hij toevallig is. Het net sluit zich, Liz is steeds meer overtuigd van de juistheid van haar beslissing: uiteindelijk blijkt zij de aanzet gegeven te hebben tot Ted's arrestatie. De rechtszaak die volgt, is een aparte: steeds meer zet Bundy (want hij is het, de moordenaar waar we het over hebben) zijn eigen raadsman aan de kant om de verdediging zelf op zich te nemen. En hoe dat afloopt, dat is geschiedenis gebleken.

Met : Lily Collins , Zac Efron , Angela Sarafyan, John Malkovich

Geen opmerkingen: