zaterdag, juni 01, 2019

Rimetti a noi i nostri debiti (Forgive us our debts) - Antonio Morabito

Rimetti a noi i nostri debiti op IMDb (6,2)
Wrange doch vermakelijke komedie over schuldenaren en schuldeisers. We volgen Guido, die de eindjes niet meer aan elkaar kan knopen. Eerst al ontslagen uit zijn IT-baan, nu wordt ie ook nog eens weggestuurd bij het magazijn waar hij sindsdien tegen zijn zin aan het werk was. Hij ziet geen uitweg meer: bij de buurman- een professor in ruste - kan hij niet blijven bedelen , zijn mogelijkheden zijn uitgespeeld.
Hij trekt de stoute schoenen aan en meldt zich bij het incassobureau: de enige manier om hun geld terug te krijgen, is Guido klussen voor ze te laten uitvoeren. Hij wil voor niets werken, als daarmee maar langzamerhand zijn schuld wordt weggewerkt. Hij wordt gekoppeld aan Franco, een gepokt en gemazelde deurwaarder die er tamelijk onconventionele methoden op na houdt maar daardoor wel succesvol is in het innen van schulden.
Franco leidt Guido op maar al snel gebeurt wat we allemaal zagen aankomen: Guido krijgt gewetenswroeging omdat hij zich de positie van de armoedige mensen zo goed kan inbeelden. Nog maar kort geleden stond hij aan dezelfde kant en nu moet hij een hardvochtige houding aannemen. Hij heeft er moeite mee en probeert het zo lang als hij kan vol te houden. Maar ja...

Met : Claudio Santamaria , Marco Giallini

Geen opmerkingen: