zondag, juni 23, 2019

The Lincoln Lawyer - Brad Furman

The Lincoln Lawyer op IMDb (7,3)
Prima film dit. Oudje al, maar dat geeft niks als het plot boeit. Matthew McConaughey is uitstekend op dreef als Mick Haller, een ritselende advocaat die opeens met een zwaar moreel dilemma wordt geconfronteerd.
Doorgaans wordt hem verweten dat hij met het winnen van zijn zaken vaak stevige criminelen buiten het gevang weet te houden. Het boeit Haller niet: zolang het recht zijn beloop krijgt, kan hij leven met die gedachte. Maar deze zaak is anders.
Haller neemt de verdediging op zich van een verwend miljonairszoontje, die een geweldsmisdrijf op zijn conto krijgt. Naar zijn advocaat toe pleit hij volledig onschuldig te zijn, hij is erin geluisd en wil van alle smetten vrij worden gepleit.
De advocaat bijt zich erin vast, gaat de confrontatie aan met zijn ex die aan de Openbaar Ministerie-kant zit. Populair maakt hij zich niet , maar dat maakt niet uit als het voor de goede zaak is.
De zaak gaat echter kantelen wanneer zijn verdachte hem vertelt dat ie helemaal niet onschuldig is: hij was wel degelijk de dader en hij weet dat hij Haller met een probleem opzadelt nu hij hem dit verteld heeft. Het verwende ventje plaatst zijn advocaat in een lastig parket: die moet hem zo goed mogelijk verdedigen terwijl hij weet dat het allemaal juist zo gegaan is als het OM opsomt. Haller moet snel iets verzinnen , wil hij zijn eigen positie niet totaal onmogelijk maken.

Spannend, listig, tamelijk goed geacteerd door een fijne keur aan mooie namen. Prima dit.

Met: Matthew McConaughey , Marisa Tomei, Ryan Philippe, William H. Macy, Bryan Cranston, John Leguizamo

1 opmerking:

Anneli Jäätteenmäki zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.