zondag, juni 02, 2019

Love, Simon - Greg Berlanti

Love, Simon op IMDb (7,6)
Achteraf niet eens zo slechte film. In eerste instantie vrees je tamelijk terecht de voorspelbaarheid in het script, maar er komt dan toch her en der een kentering waardoor het allemaal draaglijk wordt.
En, naar ik vermoed, een belangrijke film voor de leeftijdsgenoten van de hoofdrol, zeker zij die worstelen met hetzelfde probleem als Simon.

Simon is namelijk gay. Zelf weet ie het al een tijdje , maar hij weet niet waar ie ermee naar toe moet: niet naar zijn toch begripvolle moeder, zeker niet naar zijn macho-vader. Ook niet naar zijn vriendenkring , zelfs niet naar zijn beste vriendin Leah , met wie hij zogenaamd "alles bespreekt".
Natuurlijk weet Simon dat er zich op zijn highschool mensen zoals hij moeten bevinden, maar ook daar zit alles under the surface. Een lichtpuntje komt er als er op de website van de school een stukje geplaatst wordt door een jongen die in hetzelfde schuitje zit. Anoniem weliswaar, maar het is het begin van een coming out.
Simon begint- net zo anoniem- met de jongen te mailen , het is voornamelijk om zichzelf voor te bereiden op die moedige maar noodzakelijke stap. Door een slordigheidje in de schoolbibliotheek komt een andere jongen achter Simon's geheim en hij zet hem voor het blok: als Simon niet bemiddelt in een koppeling tussen de jongen en Abby, een goede vriendin van Simon én een van de leukste meisjes van de school, dan zal de jongen het verhaal in de openbaarheid gooien.
Simon zwicht voor de chantage maar krijgt daar al spoedig spijt van. Alles komt in een stroomversnelling, Simon komt geïsoleerd te staan. Hoe werkt hij zich hier - zonder gezichtsverlies - uit?

Met : Nick Robinson, Josh Duhamel, Jennifer Garner, Katherine Langford, Alexandra Shipp

Geen opmerkingen: