zondag, juni 30, 2019

Alles ist gut - Eva Trobisch

Alles ist gut op IMDb (6,5)
Moeizaam is het leven van Janne. Zaak failliet, haar zakelijk en levenspartner stug, haar moeder bezorgd en Janna zelf is een in zichzelf gekeerde vrouw. Niet echt ingrediënten voor een olijk leven, laat staan voor een olijke film. Dat blijkt.

Tijdens een schoolreünie wordt Janne op tamelijk knullige wijze overweldigd en verkracht. Zelf weet ze eigenlijk ook niet precies wat er gebeurt, eigenlijk is zelfs haar verzet iets wat buiten haarzelf om gebeurt. De dader is, naast oude schoolgenoot, ook de zwager van Janne's nieuwe baas. Na het faillissement heeft ze de door oudere bekende obert aangeboden baan met twee handen aangegrepen. Robert worstelt met zijn huwelijk en ziet in Janne een soulmate waar hij zijn verhalen aan kwijt kan.
Niets goed kan er komen van dit complexe verhaal: niet van Janne's relatie met de nukkige Piet, niet van de ongelijke verhouding met haar afhankelijke baas, niet van de gedwongen samenwerking met haar verkrachter, niet van de gesprekken met haar overbezorgde moeder.
Hoewel ze zich ogenschijnlijk onafhankelijk opstelt, krijgt Janne steeds meer moeite met het plaatsen van gruwelijkeheden die ze heeft moeten ondergaan. Er blijft niet veel overeind staan van alles wat ze had opgebouwd.

Met : Aenne Schwartz, Andreas Dohler, Tilo Nest

1 opmerking:

Anneli Jäätteenmäki zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.