zaterdag, september 12, 2020

Robin Hood- Otto Bathurst


Robin Hood op IMDb (5,3) 

Een beetje in stijl gebleven bij de vorige titel op dit blog, historisch drama. Niet alleen daarom keek ik het, ik vond de cast vooral interessant: Taron EltonJohn, Jamie Foxx, Jamie Dornan, Ben Mendelsohn en de verleidelijke Eve Hewson (dochter van). Dat kon best een andere invalshoek geven aan dit bekende sprookje. Uiteraard is dit verhaal vaker verfilmd , men moest dus van goede huize komen om er enige verrassing in te brengen. 

Die verrassing komt onder andere door de andere insteek van het verhaal: Robin, heer van Loxley, is op kruistocht gestuurd door de sheriff van Nottingham. Samen met een duurbetaald leger moet hij de Arabieren kerstenen (hier nog meer analogie met de vorige filmtitel op dit blog). Hij heeft zijn geliefde Marian beloofd heelhuids terug te keren en haar gevraagd op hem te wachten. Hij is een kundig krijger dus dat zit wel snor. Zijn grote hart speelt op: hij springt in de bres voor een Arabische jongen die door de brute Christenstrijders omgebracht dreigt te worden. Hij kan de dood van de jongen niet voorkomen maar wint daarmee wel de gunst van diens vader Yahya, de krijgsleider van de Arabieren. Loxley wordt verbannen van het krijgstoneel, op de boot gezet terug naar Engeland. 

Daar aangekomen ervaart hij dat daar is rondverteld dat hij is omgekomen in de strijd. Zijn kasteel is geplunderd en vervallen, niets is meer over van de eerdere rijkdom. Het blijkt dat de sheriff van Nottingham hier achter zit, die de bevolking afperst en uitbuit om maar geld voor de christenstrijd te fourneren. Het wordt tijd dat Robin daar iets tegen gaat doen: hij gaat, samen met de krijgsgevangen Yahya, ondergronds en begint overvallen tegen de geldtransporten van de sheriff. Want u weet: steal from the rich and give to the poor. 

Met: Taron Egerton, Eve Hewson, Jamie Foxx, Jamie Dornan, Ben MendelsohnGeen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...