vrijdag, september 18, 2020

Shirley - Josephine Decker

Shirley is eng. Het mens dan he, niet zozeer de film. De film is wel ongemakkelijk, maar dan vooral voor de kijker. Je wilt proberen je sympathie een kant op te laten gaan, maar elk van de personages heeft zo zijn trekjes. De een alleen een beetje meer dan de ander.Knap gedaan, voor mijn gevoel een lastige maar niet slechte film. 

Een jong en dolverliefd stel belandt in huis bij een intellectueel echtpaar. De jongeman Fred vindt een soort van stageplaats bij Stanley, die professor is in muziek en mythe. De jongedame Rose , net zwanger, zal voor Shirley, de vrouw van de professor, gaan zorgen. Dat blijkt een uitmuntend en fameus schrijfster te zijn, die echter bol staat van de complexen en angsten. Wellicht verklaart dat haar succes, want haar horrorverhalen worden door iedereen als super-eng ervaren.  

Rose begint met veel weerstand aan haar taken. Ze had gehoopt haar studie weer op te kunnen pakken en slijt nu haar dagen voornamelijk als huissloof, bovendien moet ze daarbij de creepy aanwezigheid van Shirley leren accepteren. Langzamerhand komt er enige toenadering tussen de twee, maar Rose wil desondanks weg. Die wens wordt niet gehonoreerd, Fred ziet teveel carrièrekansen in de nabijheid van de professor en dus wordt hun verblijf verlengd. 
Rose gaat op onderzoek uit, begint een beetje te neuzen op de schrijfkamer en weet de nerveuze schrijfster een beetje tot ontdooiing te brengen. Rose wordt enigszins ingelicht in het schrijfproject en wordt daarmee een wereld ingezogen waar ze niet zou moeten willen zitten. Het contact tussen de dames wordt met de dag curieuzer en stevent af op een niet misse afloop. Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...