maandag, december 14, 2020

All roads lead to Rome - Ella Lemhagen


 All roads lead to Rome op IMDb (4,9)

Niemendalletje dat ik beter kon hebben dan ik aanvankelijk dacht. Dat komt waarschijnlijk door het prachtige Italiaanse landschap dat een grote rol speelt in de film, of het komt door het luchtige acteren van een enkeling in de film. Niets om aan te bevelen, tenzij je enorm van de feelgoodjes en romkoms bent. 

Amerikaanse moeder gaat met haar rebelse dochter naar Italië , naar een Toscaans dorpje waar zij in haar jeugd 2 maanden heeft doorgebracht. Dochter moet even weg uit de  haar thuisomgeving, even weg van haar drugshandelende vriendje, dit om te voorkomen dat ze in de strafregisters belandt. 

Moeder ontmoet uiteraard de man met wie ze destijds een korte romance beleefde en dat komt goed uit omdat ze zelf net gescheiden is. Hij lijkt niet veel sjoege te geven want hij heeft het te druk met in toom houden van zijn verwarde moeder. 

Lang verhaal kort: de oma weet , samen met de Amerikaanse dochter, te ontsnappen en zet koers naar Rome.  De Amerikaanse moeder zet - samen met haar oude liefde- de achtervolging in. 

Met : Sarah Jessica Parker, Rosie Day, Claudia Cardinale, Raoul Bova , Paz Vega
Geen opmerkingen: