vrijdag, december 25, 2020

De Libi - Shady El-Hamus


 De Libi op IMDb (6,5)

Zo plat als een dubbeltje, deze toch tamelijk geroemde film. Ongetwijfeld appeleert hij aan een jongeren-gevoel, ongetwijfeld zit ie recht in de taal en de sfeer van de straat. Maar het ging teveel langs me heen. Nog los van het zwakke want o zo voorspelbare script had ik de film nooit uitgezeten als ik hem niet op ondertiteling had gezet. Dat is vast my bad, broeder, maar ik vond het wel een drempel. Gelukkig weet ik dat er veel mensen van hebben genoten vorig jaar. 

Bilal verkloot zijn school, het interesseert hem ook al allemaal. Hij heeft immers zijn zinnen gezet op een rapper-carrière: hij gaat "vliegen", zoals hij het zelf noemt. Zijn beste buddy Gregg is iets serieuzer, maar niet heel veel. Tenslotte is er nog het minder stoere maar toch wel dappere derde jongetje . Kevin, die iets verder van de twee af staat maar die wel heel graag met ze meelift op de aanstaande successen. 

Die successen zitten er aan te komen , want de jongens komen een drietal frisse dames tegen die wel met ze willen afspreken. Dat moet dan diezelfde avond gebeuren in de hoofdstedelijke disco Jimmy Woo. Fameuze plek, maar meestal onbereikbaar voor de twee straatschoffies. Er is een manier om binnen te komen, dat moet dan via rapper Dex, die een vriendje is van de broer van Kevin. Maar hoe komen ze bij Dex in het vizier, hoe vallen ze op? We lopen een dagje met de jongens mee. 

Met : Bilal Wahib, Daniel Kolf, Oussama Ahamoud




Geen opmerkingen:

C'e ancora domani (aka There is still tomorrow) - Paola Cortellesi

C'e ancora domani op IMDb (7,8)   C'e ancora domani op Moviemeter (3,67) Een schoonheid van een film. Verhaal is sterk. Beelden zijn...