vrijdag, december 25, 2020

Bone Tomahawk - S. Craig Zahler


 Bone Tomahawk op IMDb (7,1)

Binnen ons filmquizmaakclubje is "western" een geliefd genre. Je kunt stellen dat ik het buitenbeentje in de groep ben. Om bij te blijven met de rest doe ik er zo af en toe toch een. En die kan ik dan weer afstrepen. 

Het dorpje Bright Hope krijgt bezoek van een vreemde zwerver, die - zoals alleen wij weten - al wat rare dingen op zijn kerfstok heeft. De bak in met die man, en gauw de vrouwelijke dorpsdokter erbij gehaald om zijn wonden te verzorgen. Terwijl de sheriff met zijn assistent de zaak aan het voorbereiden is bij hem thuis, worden de gevangene en de dokter ontvoerd. 

Al snel gaan de verdenkingen naar een occulte indianenstam die verderop in de vallei allerlei mensen hun holen in sleept om ze op te sluiten en later te verorberen. De sheriff en zijn assiistent gaan op pad vergezeld van de man van de arts en van een man die zichzelf de dorsdandy waant. 

Piefpafpoef piefpafpoef. Ze vinden uiteraard de indianen, maar het bevrijden van hun dorpsgenoten gaat natuurlijk met het nodige geweld gepaard. 

Met: Kurt Russell, Matthew Fox, Richard Jenkins, Patrick Wilson, Lili Simmons





Geen opmerkingen:

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...