vrijdag, december 25, 2020

Magic Mountains - Ursula Antoniak


 Magic Mountains op IMDb (6,2)

Eerder zag ik "Nothing Personal" van deze regisseur, dus ik wist dat ik enig ongemak kon verwachten. Dat bleek. In een minimum aan beelden en tekst creëert Antoniak een maximum aan onheil. De kijker gaat veel ontwikkelingen vooraf invullen, en wordt daarbij flink getest. Opnieyw een knappe film derhalve, niet voor beginners overigens.

Lex is een succesvol schrijver die aankondigt nog één vervolg te gaan maken op de Emily-reeks die hij maakte. Voordat hij dat gaat afronden, wil hij nog 1 x met zijn ex-vriendin op reis. Hij neemt contact met haar op , niet geheel tot haar tevredenheid maar als hij uitlegt wat hij wil gaan doen, stemt ze in. Ze geeft hem de kans haar te verlaten, zoals zij hem nu blijkbaar eerder verlaten heeft.


Voor hun laatste gezamenlijke expeditie heeft hij een extreem moeilijke berg uitgezocht, waarvoor ze begeleiding krijgen van een lokale klimexpert. Die accepteert de opdracht maar voelt wel nattigheid. Voordat hij het voormalige stel achterlaat in de bergen, waar ze het laatste stuk van de beklimming met zijn tweeën zullen moeten doen, checkt hij eerst bij haar af of ze wel senang is met de gang van zaken. Of ze wel wil dat hij alvast terugkeert naar beneden, wil hij weten. 

Met : Hannah Hoekstra, Thomas Ryckewaert, Marcin Dorocinski
Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...