vrijdag, december 11, 2020

Nameja Gredzens (aka The Pagan King : Game of Death) - Algars Grauba


 The Pagan King op IMDb (6,1)

Diepe buiging voor de kijkers van deze film die het toch nog tot een 6,1 beoordeling voor The Pagan King hebben weten te krijgen. Ik zou zelf namelijk de voldoende lang niet halen: alles aan deze film is afgezaagd en voorspelbaar, verder ook nog eens zeer matig geacteerd. Maar goed, er blijken liefhebbers van het ridders en soldaten-genre (denk Gladiator en waarschijnlijk ook Game of Thrones-reeksen). Ik gun die mensen hun plezier en moet dit soort titels voortaan ook niet meer aanklikken. Ieder zijn meug.We gaan naar ver terug in de tijd, naar de middeleeuwen in het rijk SemiGallia. Daar leven heidense volkeren met hun eigen koningen, knokploegen en gebruiken. Dat is niet naar de zin van Rome, waar de bastaardzoon van de regerende paus (!) klaar staat om ten strijde te trekken. Kruistocht-idee, maar dan tevens met de gedachte om de magisch geachte ring van de SemiGallia-koning te bemachtigen. 
De heersende koning wordt vergiftigd door Max de bastaard. Omdat ook gelijk zijn zoontje wordt vergiftigd, is er geen directe opvolger maar de koning weet nog net op tijd Namesj te benoemen. Dat is tegen de zin van andere groepshoofden, maar de ring gaat naar Namesj. En die moet dus ten strijde trekken tegen de nietsontziende Romeinen. En dan is het aan de kijker om zijn favoriet te kiezen: de agressieve doch rijke Romein, of de heidense underdog. 

Met: Edvin Endre, James BloorGeen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...