woensdag, september 29, 2004

Anger is an energy

Ik quote hier John Lydon, ex-Pistol en in later leven de zanger van PiL. In het nummer "Rise" geeft hij aan dat woede een bron is voor daadkracht.
Dat exacte gevoel komt nu bij me op als ik lees hoe al die verschillende ministers reageren op de vraag wat ze vinden van de demonstratie die a.s. zaterdag in Amsterdam plaatsvindt.
De botte arrogantie die tentoon gespreid wordt, voorspelt weinig goeds voor de komende twee jaar die we nog met deze in zichzelf gekeerde, wereldvreemde, torentjes-overleggende, van eigen gelijk overtuigde sekte door moeten.
Een sekte, ja! Die staan namelijk altijd buiten de maatschappij, zijn overtuigd van hun eigen gelijk, vormen hun eigen geheime genootschap en komen pas jaren later tot inkeer!
Laten wij dus exact dezelfde oogkleppen opzetten en zaterdag gewoon doen alsof onze neus bloedt. Wij doen net alsof we ze echt vragen naar ons te luisteren, doen net alsof we hopen dat ze wakker geschud kunnen worden en doen net alsof we tegen verstandige mensen praten! BOOS BLIJVEN!!

Geen opmerkingen: