vrijdag, september 24, 2004

Beveilig je kraag!

Heftige discussies weer in Nederland over de mate van beveiliging die we ons dienen toe te staan. Immers, we zijn een land in oorlog en dus in continue bedreiging. Het kan van alle kanten komen, zoveel willen de echte straatvechters als Remkes, Wilders en Donners ons wel laten voelen.
Hilarisch is het dan ook om te lezen dat er een onderzoek is gedaan naar de camera-beveiliging van het Centraal Station in Amsterdam (volkskrant vandaag, pagina 2). Een onderzoekster liep een aantal maanden mee op de security-afdeling en constateerde dat niet de junks, de dealers of anderen uit de schemerhandel in de focus staan. Neenee, de camera zoemt in op lekkere wijven, diepe decollet├ęs en zomers gerokten.
De cameramannen zijn ook maar van vlees en bloed, zo blijkt. Kennelijk valt het met het serieus nemen van de hen gegeven opdracht ook wel mee.
Op zich is het natuurlijk ook een permanente staat van opwinding die je meemaakt als je sommige damesreizigers door de hallen ziet lopen, maar om dat nou explosief te noemen. Zou de statuscode rood of oranje in dit geval staan voor door de beveiligers gesignaleerde lingerie-kleuren??

Geen opmerkingen: