maandag, maart 13, 2006

Net als in de film

Tja, als je dan toch zo'n kalm weekend hebt, dan moet je de gelegenheid te baat nemen en je achterstand op filmgebied proberen in te lopen, niewaar???

Vrijdagavond met lief op de bank zaten we voor ""A love song for Bobby Long". Fraai sfeerdocument met John Travolta als alco en mijn heimelijke lievelingetje Scarlett Johanssen als opstandige jonge vrouw. Goed gemaakt, lekker traag verteld.

Zaterdag met de dochterkes samen gezeten voor "Tsatsiki", een fraaie Zweedse kinderfilm over een jongetje uit een eenoudergezin die heeeeeeel graag zijn biologische vader in Griekenland wil opzoeken. En wel meer wil, trouwens...

Gisteravond dan ook nog eens de gelegenheid te baat genomen om het lokale Filmhuis weer eens te bezoeken. Als de gebroeders Dardenne op visite komen, moet je ze gastvrij ontvangen nietwaar. We draaiden "L'enfant", Gouden Palmwinnaar afgelopen jaar maar m.i. lang niet hun sterkste. Wél weer dezelfde herkenbare sociale pijn, dezelfde maatschappelijke achterstand, maar dit keer veel minder herkenbaarheid en mogelijk persoonlijke raakvlakken.
Nog steeds wel een voldoende, maar voor een "goed" moeten we naar hun eerdere films zoeken.

Geen opmerkingen: