woensdag, maart 01, 2006

The Hip

Voor anderen The Tragically Hip, maar ik en andere meervoudig platenkopers mogen The Hip zeggen.

Heb op dit moment"Fully Completely" opstaan, eigenlijk de commercieel gezien meest succesvolle elpee van de Canadians. Daarop staan enkele zeer fraaie quotes van Gordon Downie, de geniale gek die verantwoordelijk was voor de teksten.

Niet alleen verwijst ie in "at the hundredth meridian" naar ons eigen kleine plaatsje hengelo, in het slotnummer roept ie een beeld op dat me zeer aanspreekt.

Hij heeft het over " a mansized Eldorado". Is dat niet waar we eigenlijk allemaal naar toe moeten? als je nou je eigen kleine paradijsje hebt, dan ben je toch gelukkig???

3 opmerkingen:

robdaswamp zei

Eigenlijk wel, maar we willen allemaal ook nog dat stukje paradijs van de buurman, of collega, of....... Niet om hun paradijsje af te pakken, maar omdat je denkt dat jouw paradijsje wel wat groter kan.

begt zei

interessante semantische discussie, swampman.
want is het niet zo als je een toch nog andere zaken te wensen heb, dat het dan dus (nog) niet paradijselijk is???

robdaswamp zei

dit is me iets te wiskundig begt; een negatieve vraagstelling met ontkenning. maar als ik denk te begrijpen wat je bedoelt; je moet altijd iets hebben om te over te dromen, te wensen als je wilt. Dit maakt het dus dat zelfs als je denkt in het paradijs te zijn, je toch nog dromen hebt. Dit is overlevingsdrang. Als je hebt wat je wenst, moet je nieuwe wensen formuleren. Of sterven....