vrijdag, november 30, 2007

Egomobilisten

Geen conservatiever volk dan de automobilisten. Als ze de kans krijgen willen ze voor zo weinig mogelijk geld zo hard mogelijk lange stukken rijden op zo breed mogelijk asfalt in een zo dichtgetimmerd mogelijk blikken karkas.

Nog meer dan het recht op eten en drinken is het recht op "weggebruik' een strijdpunt geworden waarin (toevallig veelal rechtse) mensen hun verontwaardiging vreselijk laten blijken.

Een heffing op vervuilende benzine of dito auto's wordt "automobilistje pesten' genoemd, enige reflectie over maatschappelijk belang is zoek. Ministers die deze punten behandelen, voelen zich altijd met "hoofdpijndossiers" opgezadeld.

De vrolijke christenjongere Camiel Eurlings is dezer dagen de zoveelste in een rij die een plan door de kamer zal willen loodsen dat geobstrueerd wordt door de machtige autolobby. Letterlijk en figuurlijk staat de mobiliteit stil!

Utopie is mijn middelste naam, ik blijf dus hopen op een wereld waarin mensen beseffen dat ze elkaar de ruimte moeten geven, ook op de weg. waarin ze beseffen dat vervuiling betaald dient te worden: als je zo graag wilt crossen, dok er dan voor! en laat benzine net als alcohol en nicotine gewoon een luxe artikel worden waarop naar rato belasting geheven kan worden.

Geen opmerkingen:

Simple Minds: Everything is Possible - Joss Crowley

Simple MInds: Everything is possible op IMDb (8,0)   Simple Minds: Everything is possible op Moviemeter (3,30) Een 8,0 op IMDb. Dat is echt ...