dinsdag, juni 09, 2015

Parkland - Peter Landesman

Parkland op IMDb
Zo!
Deze komt binnen. IJ ZER STERK begin, de eerste 20 minuten van deze film zijn zoals film moet zijn: een indrukwekkend beeldverslag van menselijk gedrag. In dit geval gedrag dat reageert op een schokkende gebeurtenis. Fantastisch. Hoewel de film daarna in iets kalmer vaarwater terechtkomt, blijft de boodschap recht overeind: wie handelt er kordaat? wie handelt er logisch? wie is flexibel en wie is stijf naar de letter van de wet?

Een druilerige novembermorgen, Dallas Texas. We schrijven 1963. De president komt langs vandaag en het stadje bereidt zich voor op een feestelijke dag. De magie die om de Kennedy's heenhangt, is duidelijk voelbaar in de stad, een bakvissenverliefdheid straalt van het volk af.
Binnen het uur na aankomst is die zoete droom uiteengespat. Moord, kille moord op de belangrijkste burger van de wereld. Wat doet dat met de mensen?
We volgen voornamelijk drie locaties: het ziekenhuis waar de president wordt binnengebracht om nog te redden wat er te redden valt. En het politiebureau waar de zoektocht naar de dader moet opstarten, waar de maker van de bekendste amateurfilm aller tijden moet worden opgesnord om de beelden te ontwikkelen en te bekijken. En we volgen de werkplek en familiesituatie van de broer van de moordenaar.
De hele film draait om de aftermath: wat kun je allemaal goed doen terwijl er een schokgolf van emotie over je heen waait ?

Prachtige film, ik was onder de indruk. En heb het begin gewoon twee keer bekeken, zo goed. Zo desperaat. Zien!
Met o.a. Billy Bob Thornton, Paul Giammati, Zac Efron.


Geen opmerkingen:

Tomiris (aka The Legend of Tomiris) - Akan Satayev

  Tomiris op IMDb (6,2) Tomiris op Moviemeter (3,07) Mezelf gedwongen om weer even buiten mijn gebaande paden te kijken. Als "huiswerk&...