zondag, augustus 30, 2015

The Fault In Our Stars- Josh Boone

The Fault in Our Stars op IMDb
Tranentrekker van formaat. Veel geroemd, maar ook verguisd. Hoe dan ook, ook deze films moeten gezien worden. Met een dochter op de bank, die keek hem voor de tweede keer maar liet zich opnieuw inpakken.

Hazel is een tienermeisje. Doodziek. Ze was enkele jaren geleden al opgegeven toen de kanker door haar lichaam woedde, maar nieuwe medicatie lapte haar weer enigszins op. Nu is ze jongvolwassen, bijna 18 en is ze het vechten bijna zat.
In een praatgroep voor jeugdige kankerpatiënten ontmoet ze Gus, de jongen die haar getroubleerde leven helemaal overhoop zal zetten. Hij schat haar op waarde, er groeit een vriendschap van grote genegenheid uit. Gus wil wel verder, maar Hazel houdt aanvankelijk de boot af omdat ze niemand pijn wil doen door straks uit iemands leven weg te vallen.
Ze lenen elkaar hun favoriete boek uit en daaruit ontstaat een snood plan: ze gaan op zoek naar de schrijver van het boek dat Hazel de antwoorden moet geven op brandende kwesties: wat gebeurt er met de achterblijvers als een kind uit het gezin wordt gerukt door aan kanker te overlijden?
Ze vinden de schrijver in Amsterdam, maar Hazel lijkt te ziek om te reizen. Met doorzettingsvermogen van haarzelf en van Gus, met uiteindelijke toestemming van hun ouders lukt het ze uiteindelijk om de reis te aanvaarden.
Het bezoek aan de schrijver wordt een deceptie, maar hun relatie krijgt bestendiging. Hun band verstevigt zich, maar toch.. Er komt een donkere wolk bij. Ook Gus blijkt terminaal te zijn , waarschijnlijk gaat bij hem het proces zelfs harder dan bij haar. Ze startten de voorbereiding voor een beladen afscheid.

Emotionele film die vol op het sentiment gaat. Vandaar dat ie waarschijnlijk vooral bij jonge mensen heel goed binnenkomt. Of heel hard, het is maar hoe je het bekijkt. Mij viel het acteerwerk ten positieve op: de jonge Shailene Woodley maakt haar rising star-status volledig waar. Ze zou hiermee de hoofdrol in de Hungergames-pastiche "Divergent" verdienen.

Met: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Laura Dern

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...