donderdag, augustus 27, 2015

The hundred-foot journey - Lasse Halström

The Hundred Foot Journey op IMDb
Food is hip. Dus is het ook logisch dat er eetfilms verschijnen bij de vleet. Deze is er een in de categorie "niemendalletje", een romkom waarin je alles van mijlenver aan ziet komen maar die desondanks prettig wegkijkt. Geen verrassingen, maar fijn genoeg.

Als gevolg van politieke rellen brandt het restaurant van de familie Kadam in Mumbai af. Moeder komt om bij de brand, het gezin is alles kwijt. Veel meer zelfs, mama was de lijm van de familie.
Weg willen ze en ze zoeken het in Engeland. Daar wordt het hem niet , waarna ze de biezen pakken en Europa in rijden. Ze stranden met autopech in een niemendal, een plaatsje van niks.
Desondanks ziet vader er de plek van zijn dromen in omdat een te koop staand pand prima kan worden omgebogen tot restaurant. Hij is er vast van overtuigd dat hij de Fransen kan overtuigen van de heerlijkheid van de Indiase keuken.
Grote pech is dat hij recht tegenover het enige sterrenrestaurant van de buurt komt te zitten. De eigenaresse in kwestie (een bitchy rol van 'queen' Helen Mirren) maakt het hem lastig, zet alles op alles om het overlast gevende restaurant gesloten of weg te krijgen.
Er is één maar: zoonlief Hassan Kadam is gecharmeerd van de Franse keuken en doet zijn best om de restaurantdame van zijn kookkunsten te overtuigen. En niet alleen haar, ook het meisje dat daar in de keuken werkt wil ie van zijn kundes en zijn bedoelingen overtuigen.

U kunt vanaf hier zelf invullen hoe het gaat. Het is kleurrijk, bij vlagen wervelend. Het is best oké.

Met: Helen Mirren, Om Puri, Charlotte le Bon

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...