donderdag, augustus 20, 2015

The Trip To Italy - Michael Winterbottom

The Trip To Italy - Michael Winterbottom
Gisteren tracteerde ik mijn vrouw op deze. Na een minuut of vijf waarschuwde ik haar: "en zo gaat het dus de hele film door".
Bleek geheel niet erg te zijn. Ze schuddebuikte van het lachen om de enorme reeks imitaties en personificaties die de beide Britse komieken ten beste geven. Ze smulde mee met de heerlijke gerechten die ze op hun trip kregen voorgeschoteld. En, minstens zo belangrijk, ze genoot zichtbaar van de prachtige beelden van Italiaanse landschappen en zeegezichten. Nog een maandje, dan gaan we zelf weer, dus de voorbereiding is welkom.

Deze film is een vervolg op de succesvolle film "The Trip" waarin Steve Coogan en Rob Brydon ook al zichzelf speelden op een rondreis langs diverse restaurants. Was de eerste film gewoon in het noorden van het Verenigd Koningkrijk, deze keer mochten ze door het paradijs van de gastronomie, door de bakermat van de mooie omgeving.

Enorm grappig, sterk visueel en on ge loof lij ke niemendal. Heerlijke film kortom.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...