zaterdag, juli 02, 2016

Bob and the Trees- Diego Ongaro

Bob and the Trees op IMDb (7,0)
Soms laat ik me adviseren door de alternatieve filmzender Film1 Sundance. Als daar vermeld wordt op welke festivals deze film heeft gedraaid en wat daarbij de waardering was, dan weet je dat je aan een taaie begint. Zo ook deze. Zeker op de breek van vrijdagavond/vrijdagnacht, na een werkweek.
Dan wordt het logisch dat de film voor jou eerder afgelopen is dan dat ie in werkelijkheid duurt.

Bob and the Trees is een ruige plattelandsvertelling,waarbij je moet denken aan de atmosfeer in een film als " Winter's Bone" :  diep verscholen in de Noord-Amerikaanse bossen huizen samenlevingen waarvan wij de omgangsvormen maar moeilijk herkennen, waarbij we ons afvragen hoe de mensen een bestaan opbouwen en hoe ze kunnen overleven.
Bob is er zo een. Middelbare leeftijd, samen met zijn zoon bezig om een beetje te overleven in de houthakkers-business. Met zijn laatste spaargeld koopt ie een vergunning om een bepaald bosgebied te ontginnen en het daar gegroeide hout goed te verkopen. Zoals het in dit soort films hoort, gaat er van alles mis. Het hout is rot, veel bomen zijn leeggevreten door mierenkolonies. Opkopers zijn dan ook niet blij met de kwaliteit die Bob ze biedt.
Het leidt tot financiele spanningen, onenigheid met zijn zoon en met zijn vrouw. Als er bovendien ook nog vervelende dingen gebeuren met zijn vee, draait Bob langzaam door. Hij verdenkt zijn buren, zoekt ruzie met de vergunningverlener en vervreemdt zich van zijn vrouw. Alles wijst in de richting van een totale instorting. Maar dan..

Geen prettig sfeertje, geen makkelijke film maar toch een 7,0 op IMDb. Voor de diehard.

Geen opmerkingen: