zondag, juli 17, 2016

Self/Less - Tarsem Singh

Self/Less op IMDb (6,5)

Deze film draait om een zeer interessant uitgangspunt. Stel: je bent een briljante geest maar stervende. En stel dan dat er een techniek bestaat die je nog kwieke geest kan overzetten naar een (voorlopig geconserveerd) jonger en sterker lichaam. Je verliest je uiterlijke identiteit maar in je jonge fitte jasje kun je wel weer een tijd voort en wellicht op afstand dingen afmaken die de mensheid nog vooruit helpen.
In deze film kan dat: Albright, een peperduur schimmig instituut dient zich aan bij Damian (Ben Kingsley). Hij is een steenrijke vastgoedmagnaat die met hard en grof handelen een imperium heeft opgebouwd en een complete stad aan zijn grillen en eisen heeft onderworpen. Als de kanker voortschrijdt en hij richting terminaal gaat, speelt hij met het visitekaartje in zijn portemonnee en overweegt zo'n "overzetting" . Zo gezegd, zijn dood wordt geensceneerd.
Hij ontwaakt in het jonge lichaam van Mark (Ryan Reynolds), die na enig aansterken fysiek sterk genoeg is voor de eerste stappen naar buiten. Dagelijks een herstellende pil, geen contact met mensen uit zijn vorig leven: geniet ervan , vent.
Dat gaat lang goed totdat Mark/Damian korte flashbacks op zijn netvlies krijgt. Die horen niet bij het leven van Damian maar bij zijn eigen vroegere leven. Natuurlijk wil hij ontrafelen wie hij was, maar daarvoor moet hij afwijken van de policies van het Albight-instituut. Die zitten hem op de huid. Er ontspint zich een spannend proces waarbij het de vraag is of Mark uit de klauwen van de artsen kan blijven. En tegelijkertijd moet proberen weer in zijn oude omgevingte komen zodat hij zijn vrouw en kind kan uitleggen waarom hij uit hun leven verdwenen is.

Met Ryan Reynolds, Ben Kingsley, Matthew Goode

Geen opmerkingen: