zaterdag, juli 16, 2016

Welcome Home - Tom Heene

Welcome Home op IMDb (6,2)
Kleine arthouse-titel uit het avontuurlijke filmland Belgie. Deze is een klein mozaiekje, nogal direct gefilmd. Niet heel slecht, niet heel goed. Een zesje, zeg maar.

In drie verschillende verhaaldelen draait deze film om Lila. Ze is op de vlucht. Op de vlucht voor zichzelf vooral. Plotseling liet ze haar vriend in verwarring achter , om pas drie maanden later weer op te duiken. Hij begreep wel dat ze even zichzelf moest gaan zoeken, maar waarom liet ze niets van zichzelf horen en waarom vertelt ze hem niet wat er gebeurd is?
Vlak voor haar thuiskomst onmoet ze een soortgelijke dolende ziel: een Iraanse man die na 40 jaar weer even terugkeert in Brussel. Ze voelt verwantschap, stelt haar thuiskomst opnieuw even uit en gaat met de man op zoek naar raakpunten uit haar verleden.
Als ze dan uiteindelijk thuiskomt, volgt de confrontatie met haar partner. Opposites attract: er hangt zowel seksuele als relationele spanning in de lucht. Aan de ene kant willen beiden zich op elkaar ontladen, aan de andere kant moeten ze eerlijk zijn over de ware status van hun verhouding.
Als Lila boos vertrekt uit hun appartement stapt ze binnen in het derde deel van dit verhaal. En dat gaat met een klap.

Met Manah de Pauw en Kurt Vandendriessche

Geen opmerkingen: