vrijdag, juli 01, 2016

White Bird in a Blizzard- Gregg Araki

White Bird in a Blizzard op IMDb (6,4)
De film is te doen. Verdere significanties zijn de rebelse rol van de doorgaans zo lieflijk acterende Shailene Woodley en - voor mij vooral - de gigantisch lekkere alternative 80's-soundtrack. Ik veerde elke keer weer op bij de volgende leuke herinnering (deze trend werd overigens tot aan de tshirts van de hoofdrolspeelster doorgetrokken. Leuk).

Kat groeit op in een oorspronkelijk harmonieus gezin. Als ze op haar 17e is aanbeland bij de grote stap naar volwassenheid en zelfstandigheid is er van die harmonie weinig meer over. Haar ouders zijn van elkaar vervreemd, hun huwelijk is niet geworden wat ze er zelf van dachten en verwachtten.
Van het ene op het andere moment verdwijnt haar moeder. Kat wijt het aan het ongelukkige gevoel van mams, gaat weliswaar plichtmatig mee naar recherche en psycholoog maar beschouwt de afwezigheid van haar moeder verder als een gegeven.
Ze is veel te druk met het opbouwen van haar eigen interesses. Neuken is daarbij de voornaamste. In eerste instantie met de lieve maar simpele buurjongen, voorlopig is dat goed genoeg. Als er zich echter in de vorm van een rechercheur een volwassener vent aandient, stapt Kat daar net zo makkelijk onomwonden op af. Onomwonden dient hierbij letterlijk te worden genomen, want Kat geeft zich volledig bloot aan de respectievelijke mannen .
Vader ondertussen sukkelt zijn leven door, wordt door de politie verhoord maar nergens wordt ook maar iets vernomen van moeders.
Twee jaar later is Kat studente, komt tijdens een vakantieperiode terug en gaat toch nog eens langs al haar verschillende bekenden om te vragen of ze iets meer kunnen vertellen van die bewuste dag. Zij was twee lang weg, maar de achterblijvers blijken in de tussentijd veel meer te weten.

Als u de film gaat zien, weet ik zeker dat u aan het eind even net zo verrast bent door de plotwending als ik was.

Met oa Shailene Woodley, Eva Green, Christopher Meloni, Sheryl Lee en Angela Bassett

Geen opmerkingen: