zaterdag, november 05, 2016

The Third Side Of The River (La Tercera Orilla) - Celina Murga

Third side of the river op IMDb (6,0)
Lome vertelling maar zeer zeker een indringend verhaal. Af en toe ga ik er eens voor zitten, voor de Zuidamerikaanse cinema. Ze zijn niet allemaal even geslaagd maar af en toe zit er een tussen die ik zeker kan waarderen. Het is wat mij betreft een totaal afwijkende manier van vertellen ten opzichte van de westerse verbeelding van film. Veel kleiner is het verhaal terwijl de emoties veel meer uitvergroot zijn.
Bij Nico, de hoofdpersoon van deze fil, komt die emotie pas later in de film tot uiting. Maar iedereen kan zien dat het broeit en borrelt. Hij is adolescent, jongvolwassen zo u wilt. Voorbestemd om als aankomend arts in het laboratorium van zijn succesvolle vader aan het werk te gaan. Vader maakt graag een man van hem maar als er iets is waar Nico van gruwt dan is het net zo te worden als zijn vader.
Immers, hij vertrouwt de vent niet. Nico weet dat paps van twee walletjes eet, hij weet dat ie er meerdere liefdes op na houdt en de charmeur speelt. De zorg voor zijn broertje en zusje en zelfs die voor zijn moeder beletten Nico om uit te spreken wat hij allemaal weet. Maar dat moment gaat komen. Hopelijk nog voor het grote sweetsixteen-feest (nou ja, 15 dan) voor zijn zusje, want in het gezin staat alles in het teken van de onbezorgde voorbereidingen op dat feest, waarin de sociale status van het gezin nog eens geetaleerd dient te worden. Nico speelt het spel mee.

Met : Alian Devetac, Daniel Veronese, Gabriela Ferrero, Irina Wetzel

Geen opmerkingen: