vrijdag, mei 08, 2020

Black Mass - Scott Cooper

Black Mass op IMDb (6,9)
Soms denk je wel eens dat je ze allemaal wel gezien hebt, de misdaad / maffiafilms. In helicopterview lijken ze allemaal op elkaar, het is de inhoud en de vorm die de ene film van de andere onderscheidt. Om die reden ben ik toch wel weer blij deze alsnog te hebben gezien, want ik zag in het acteerwerk enige lichtpuntjes. Daarnaast ben ik een behoorlijke sucker voor biografische films, dus : twee pré s op een rij, voldoende voor een kijkbeurt.

James "Whitey" Bulger is een beruchte crimineel uit het Bostonian misdaadcircuit. Er zijn Italianen, Britten en Ieren, het is in Boston niet veel anders dan in andere Amerikaanse steden. Het verschil hier is dat de broer van Bulger toevallig een hoge ambtelijke functie bekleedt in deze stad en dat de broers weliswaar gek op elkaar zijn maar verder niets met elkaar te maken mogen hebben. De tegenstrijdige belangen van de beide broers maken dat ze elkaar aan de keukentafel bewust zo min mogelijk vertellen, om de ander niet te compromitteren.
Bulger raakt in een gewetensconflict wanneer de FBI hem benadert met een aanbod: hij kan min of meer ongestoord doorgaan met zijn criminele activiteiten, zolang hij maar niemand vermoordt en zolang hij meewerkt aan het ontmantelen van diens concurrerende organisaties. Samen rollen ze de Italianen en de Britten op, hetgeen hem een ongecontroleerde macht geeft. En daar kan hij moeilijk mee omgaan: het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hij kan in de gokscene aardig zijn gang gang, maar zodra zijn naam regelmatig valt in dubieuze afrekeningen moet hij op zijn tellen passen. De FBI komt intern in conflict: de wat correcter rechercheurs willen de deal met Bulger openbreken, terwijl de dubieuze John Connolly dat tegenwerkt, omdat hij bang is dat er aan zijn privileges gemorreld wordt. Het net sluit.

Met : Johnny Depp, Benedict Cumberbatch, Joel Edgerton, Dakota Johnson , Kevin Bacon , Peter Sarsgaard 

Geen opmerkingen:

Simple Minds: Everything is Possible - Joss Crowley

Simple MInds: Everything is possible op IMDb (8,0)   Simple Minds: Everything is possible op Moviemeter (3,30) Een 8,0 op IMDb. Dat is echt ...