zondag, mei 17, 2020

El Autor (aka The Motive) - Manuel Martin Cuenca

El Autor op IMDb (6,5)
Hij is gemaakt voor grootse daden , deze Alvaro. Aan zijn schlemielige uitstraling en zijn timide voorkomen zou je het niet zeggen, maar deze man gaat schrijven. En niet zo maar schrijven, nee: het grote werk, een boek dat in de wereldliteratuur zijn plek zal gaan veroveren.
Echt niet, hij is niet jaloers op zijn vrouw die wel een succesvol schrijfster is maar dat bereikt via flutromannetjes voor de massa. Dat is niet Alvaro's ding, dat is niet zijn doel. Ze groeien uit elkaar en hij belandt op een appartement in een trappenhuiscomplex.
Zijn leraar op de creatiefschrijvencursus laat hem alle hoeken zien als hij weer eens een hoogdravend schrijfsel inlevert , hij wordt gefileerd voor de hele klas. Er rest hem nog maar één mogelijkheid: hij moet het boek van zijn leven maken, en in dit geval letterlijk. Hij gaat het dagelijks leven in zijn flat beschrijven en hij is zeer bereid om de dagelijkse gang van zaken een beetje bij te sturen. Hij begint met een snoeiharde manipulatie van al zijn buren: de nymfomane benedenbuurvrouw, het Mexicaanse immigrantenstel dat moeizaam het hoofd boven water houdt en de rijke, aan schaak verslaafde kluizenaar van de bovenste verdieping. Zolang Alvaro al zijn buren tegen elkaar uit kan spelen, ontstaat er vanzelf een script om de vingers bij af te likken , vol van spanning en seks en bloed.

Met: Javier Gutierrez , Maria Leon, Antonio de la Torre , Amanda Paz

Geen opmerkingen:

Simple Minds: Everything is Possible - Joss Crowley

Simple MInds: Everything is possible op IMDb (8,0)   Simple Minds: Everything is possible op Moviemeter (3,30) Een 8,0 op IMDb. Dat is echt ...