dinsdag, mei 12, 2020

Late Night- Nisha Ganatra

Late Night op IMDb (6,5)
Loepzuiver feelgoodje over de clichés van de televisiewereld. Sekseverschillen, glazen plafonds, (seks)schandalen en manipulatie: het zijn associaties die vaak met mediacorporaties worden gemaakt. Deze film maakt er dankbaar gebruik van, maar er zit voldoende luchtigheid in om dit een prettig anderhalf uurtje te maken.

Katherine Newbury is reeds jarenlang een succesvolle tv-showhost. Ze lijkt op routine te drijven, maar daar komt langzaam een eind aan: kijkcijfers en waardering lopen terug, advertentie-inkomsten derhalve ook. De leiding van het mediaconglomeraat staat op het punt van ingrijpen, zelfs op het punt om Katherine te vervangen.
Precies op dat moment stapt Molly het kantoor binnen: via een contest won ze een bezoek aan de baas van de omroep, waarbij ze gelijk een sollicitatiegesprek regelde bij de redactie van haar idool Katherine Newbury. Ze bluft zich naar binnen en er ontstaat een compleet nieuwe situatie: voor het eerst krijgt de redactie frequent bezoek van hun tv-gezicht , het belang van goede teksten en scherpe grappen wordt benadrukt als noodzaak voor het overleven van de show. Tegelijkertijd zit Molly er als volstrekte buitenstaander bij: ze moet het vak nog leren maar wordt tegelijkertijd naar haar visie op de show gevraagd. Op een "Being there" wijze pakt ze de handschoen op: niet gehinderd door kennis van het vak, maar met open vizier, een blij gemoed en een goed hart ontwapent ze de geharnaste schrijvers stukje bij beetje. Ze valt op, komt in beeld bij Newbury en alles wijst op een botsing der karakters.

Met : Emma Thompson, Mindy Kaling, John Lithgow, Hugh Dancy, Reid Scott

Geen opmerkingen:

Simple Minds: Everything is Possible - Joss Crowley

Simple MInds: Everything is possible op IMDb (8,0)   Simple Minds: Everything is possible op Moviemeter (3,30) Een 8,0 op IMDb. Dat is echt ...