donderdag, mei 07, 2020

Broken City - Allen Hughes

Broken City op IMDb (6,2)
Billy Taggart gaat de fout in. Bij de arrestatie van een van verkrachting verdachte jongen verliest hij zijn zelfbeheersing en schiet de jongen neer. Meermaals. Hij wordt vrijgesproken op grond van zelfverdediging maar zowel de commissaris van politie als de burgemeester weten inmiddels meer. Ze houden hem de hand boven het hoofd: als hij de politiedienst verlaat en er nooit meer op terugkomt, houden zij het later verkregen bewijsmateriaal in de kluis. Daarmee verplichten ze hem voor eeuwig aan zich.
7 jaar later, Billy heeft een matig lopend detectivebureau en krijgt plots de burgemeester aan de telefoon. Diezelfde burgemeester ja, die inmiddels midden in de campagne voor zijn herverkiezing zit. Billy moet de vrouw van de burgemeester gaan ontmaskeren, ze zou een affaire hebben die zijn kansen op herverkiezing verminderen.
Billy duikt erin en komt uiteraard achter veel meer zaken dan gedacht: de burrie heeft foute vrienden in een corrupt bouwconsortium , dat een hele wijk wil platgooien en nieuwbouwen. Daarin zitten ook weer relaties van de andere burgemeester verweven, er is niet heel veel fris aan deze zaak. Al snel komt Billy tot het standpunt dat hij zijn opdrachtgever niet meer wil helpen, tenzij van de wal in de sloot. Maar hoe makkelijk gaat dat als deze hem eigenlijk in de tang heeft met de kennis over zijn verleden?

Met : Mark Wahlberg, Russel Crowe, Catherine Zeta-Jones, Jeffrey Wright

Geen opmerkingen:

Simple Minds: Everything is Possible - Joss Crowley

Simple MInds: Everything is possible op IMDb (8,0)   Simple Minds: Everything is possible op Moviemeter (3,30) Een 8,0 op IMDb. Dat is echt ...