zondag, mei 10, 2020

Wildling - Fritz Böhm

Wildling op IMDb (5,5)
Het begint allemaal nog wel oké, met dat filmisch bekende kidnap-gegeven, maar het eindigt toch weer in radicale onzin , met weerwolfjes-gezever. Dat is niet Begt's ding. Dan weet u dat.

Anna is als baby gekidnapt door een jager , eenzaam slijt zij haar dagen en jaren op een kamertje in zijn afgezondere boshuisje. Hij maakt haar wijs dat hij haar vader is en dat hij haar beschermt tegen alle slechte invloeden van "daarbuiten". Dat moet "omdat zij de laatste is" , zo zegt hij.
Wanneer ze vrouw begint te worden en de menstruatie begint, begint Daddy haar te injecteren om haar ontwikkelingen af te remmen. Nog meer dan eerst ligt ze duf in bed, zwaar onder invloed van wat haar wordt toegediend. Ze vraagt hem om het te beëindigen, om haar naar De Betere Wereld te helpen. In een moment van zwakte lijkt Daddy hier aan toe te geven, maar hij kiest er toch voor zichzelf wat aan te doen en haar daarmee de weg naar vrijheid te ontvouwen,
Anna komt in handen van een stoere politievrouw die zich over haar ontfermt en haar langzamerhand probeert te normaliseren: van wilde naar meisje. Haar zoon spijkert zijn nieuwe vriendinnetje bij in de schoollessen, het lijkt allemaal crescendo te gaan. Tot dat eerste schoolfeest. Anna valt terug in haar oude wilde gedrag , maakt een slachtoffer en vlucht de bossen in. De jacht is geopend.

Met : Bel Powley, Brad Dourif, Liv Tyler , Colin Kelly-Sordelet

Geen opmerkingen:

Simple Minds: Everything is Possible - Joss Crowley

Simple MInds: Everything is possible op IMDb (8,0)   Simple Minds: Everything is possible op Moviemeter (3,30) Een 8,0 op IMDb. Dat is echt ...