zondag, april 25, 2021

Celle que vous croyez- Safy Nepbou

Celle que vous croyez op IMDb (6,9)
 Celle que vous croyez op Moviemeter (3,24)

Ze is gekwetst, de midden-vijftiger Claire. Nadat ze enkele jaren geleden door haar man aan de kant is gezet voor een jongere vrouw, wordt ze nu door haar jongere minnaar verlaten. Oke, ze is ouder maar nog steeds een mooie vrouw, ze is intelligent en heeft een prima baan. Ze baalt en jawel, ze zint op wraak. 

Ze richt haar pijlen op fotograaf Alex , een goede vriend van haar weggelopen minnaar. Ze belt hem maar merkt dat Alex haar ex afschermt. Boos besluit ze tot een slinkse aanpak: ze maakt een socialmedia account aan van Clara, een jonge knappe vrouw (ze is er heilig van overtuigd dat haar leeftijd de reden van de breuk is geweest) . Ze haalt een oud mobieltje uit de lade en begint haar campagne: Alex krijgt op zijn pagina volop complimenten voor zijn werk van een vrouw met een intrigerende profielfoto. Er ontstaat vervolgens een dialoog, die al snel verder gaat dan beoordeling van het werk. Precies wat Claire wilde. 


Clara is alles wat Claire niet is: Clara is ongeremd en gaat ver in de telefoongesprekken en chats met Alex. Die raakt langzaam in de ban van zijn digitale stalker en neemt de stap: hij wil contact. Claire moet zoeken naar uitvluchten, ze moet haar alter ego laten voortleven zonder ontmaskerd te worden. 
Die keuze heeft verregaande gevolgen. 

Ik hartje Franse films, ik hartje Juliette Binoche. Heb me goed vermaakt met deze.

Met; Juliette Binoche, Francois Civil, Nicole Garcia 

 FIN - song : Ibrahim Malouf - Celle que vous croyez

Geen opmerkingen: