donderdag, april 08, 2021

Coming 2 America - Craig Brewer

Coming 2 America op IMDb (5,3)
Coming 2 America op Moviemeter (2,34) 

Film kijken via streamingdiensten heeft een bepaald voordeel: je kunt titels aanklikken die je gemist hebt in de zaal, maar je kunt ook films gaan bekijken waarvoor je anders nóóit naar je bioscoopeiland was gefietst. En daar, precies daar, verandert dat voordeel soms ook in een groot nadeel: in een moment van zwakte kun je een titel aanklikken die je niet had moeten zien, waar je geen tijd in had moeten steken. We zaten gisteravond beiden naar deze schaamteloze vertoning te kijken onder het slaken van verzuchtingen als: "ik heb wel vaker een slechte film gezien, maar zó slecht..? " Ik geloof vast dat er mensen zijn die vallen voor deze vorm van vermaak maar wij zijn weer voor een tijdje genezen. 

Het verhaal dan maar: de vader van prins Akeem staat op overlijden en onze olijke prins gaat hem opvolgen. Daarna valt er echter een gapend gat in de ogen van de bevolking: Akeem heeft "slechts' 3 dochters en dus geen mannelijke troonopvolger. De slechte legerleider van buurland Nexdoria (hahaha en zo) ruikt zijn kans en dreigt met zijn leger binnen te vallen. Akeems secondant Semmi onthult echter een geheim: uit Akeems reis naar New York (zeg maar het complete eerste filmdeel van deze sequel) zou een bastaardzoon zijn geboren. En die jongen moet naar Afrika worden gehaald om de problematiek van de troonopvolging te fiksen. 

Dat gaat niet vanzelf , natuurlijk. Niet alleen is de jongen niet erg op zijn gemak in het koninkrijkje, ook moet hij de weerstand doorstaan van Akeems dochters, vooral van de oudste. Deze Meeka heeft haar leven lang geloofd dat - ondanks de ouderwetse wetgeving in haar land- vader Akeem ervoor zou zorgen dat zij later op de troon zou zitten. Ze voelt zich gepasseerd maar ziet uiteindelijk het landsbelang in en schiet de arme New York Kid te hulp. 

Het is voor de liefhebber. 

Met : Eddie Murphy, Arsenio Hall, Wesley Snipes , Jermaine Fowler, Kiki Layne, Leslie Jones, Tracey Morgan

FIN - song : John Legend ft Burna Boy - Coming 2 America

Geen opmerkingen: