zondag, april 04, 2021

Madame Claude- Sylvie Verheyde


 Madame Claude op IMDb (5,5)

Madame Claude op Moviemeter (2,73

Ouderwetse hoerenkast-film, gebaseerd op het verhaal van een succesvolle madam die grote politici en industriëlen in haar klantenbestand had en daardoor de nodige macht bezat. Veel doofpot, veel schimmige uitwisseling van foto's. veel zwierig bloot. Het lijkt alsof madame Claude een luxe leventje leidt, maar er zitten veel haken en ogen aan. 

Het is keihard werken om zo'n 300 meisjes en vrouwen voor je te laten werken. Het levert wat op natuurlijk (70 procent voor de dames, 30 voor de madame) maar het kost ook het nodige: alle dames krijgen een gedegen inwerkperiode en opleiding omdat Claude richt op het hogere segment klanten. Daar komt een beetje status en etiquette bij kijken, dat moet er bij de dames wel ingestampt worden. 

Voor een privé leven is geen tijd en dat begint te tekenen. Alleen de jonge Sidonie neemt ze in vertrouwen, ze leidt haar op tot tweede in rang van haar onderneming. Sidonie is goed in wat ze doet, maar niet gelukkig. Ze kan niet de brug tussen leiding en medewerkers brengen die Claude zo gehoopt wordt. Inmiddels sluit het net zich steeds meer rond de klanten van het bedrijf: veel mensen kunnen zich geen schandaal veroorloven en hebben er wel wat voor over om madame Claude uitgerangeerd te krijgen. 

Met ; Karole Rocher , Garance Marillier, Roschdy Zem

FIN - song : Sylvie Vartan - L'amour c est comme les bateaux

Geen opmerkingen: