zondag, april 04, 2021

Headhunter - Rumle Hammerich


 Headhunter op IMDb (6,6)

Headhunter op Moviemeter (3,17)

Met een Mikkelsen in de hoofdrol krijg je doorgaans keurig werk voorgeschoteld. Broer Mads is de grotere internationale held, maar Lars Mikkelsen (de oudste van de twee) weet ook van wanten. Markante kop, indringende blik, rijzige gestalte:volop ingrediënten om een karakterrol te spelen. Dat doet ie dan ook hier, in de degelijke thriller "Headhunter". 

Martin Vinge is - na een spraakmakende journalistieke carrière- een headhunter-bedrijfje gestart waarbij hij louter voor grote, dure klanten en voor lastige, schier onmogelijke klussen. Het wekt dan ook geen verbazing als hij plotseling gevraagd wordt ten kantore van de Deense tycoon N.F. Sieger te verschijnen. Die staat aan het hoofd van een multinational en stelt Vinge de precaire vraag of die een opvolger voor hem kan zoeken. Hij lijkt daarin zijn zoon te willen passeren die hij niet geschikt acht om the company te leiden. Uiteraard moet dit alles onder de grootste geheimhouding, want Sieger wil noch ophef binnen de familie noch onrust op de beurs. Vinge voelt aan alles dat hier meer speelt maar neemt de opdracht aan. 

Dat de macht van Sieger ver reikt, merkt Vinge al snel. Plots is er plek in een buitenlands ziekenhuis om zijn ernstig zieke zoontje te behandelen, de duurste specialisten staan plots aan het bed. Vinge baalt direct van de ervaring dat alles om hem heen plots draait om de macht van een groot bedrijf. Helemaal als de zoon hem ook in een complot betrekt: op zijn beurt probeert hij vader te wippen uit het bedrijf en hij zet daarvoor Vinge onder grote druk. Het wordt heet onder de voeten van de headhunter, in niets is dit een makkelijke of gewone klus. Sterker nog: het web begint zich te sluiten, Vinge zit klem tussen de machinaties van vader en zoon. Hij ervaart dat dit een grote impact heeft op zijn privéleven : in elke stap die hij zet, in elk gesprek dat hij voert, is de aanwezigheid van de firma Sieger op de achtergrond voelbaar. Hij zal slim en prudent moeten handelen, hij zal het spel moeten meespelen. 

Met : Lars Mikkelsen, Charlotte Munck, Henning Moritzen


Geen opmerkingen: