zondag, april 25, 2021

PIeces of a woman - Kornel Mundruczo

Pieces of a woman op IMDb (7,1)
 Pieces of a woman op Moviemeter (3,45)

Beste film die ik dit weekend zag, en dat was best een zware competitie. Mijn gedachten gingen naar het ook al zo zware Marriage Story, deze ademde een beetje dezelfde sfeer van ingehouden pijn , van onderdrukt leed dat toch op gezette tijden naar buiten stulpt. Schitterend. Petje af voor Vanessa Kirby, die hiervoor een Oscar-nominatie in de wacht sleepte. Maar ook Shia LaBeouf is sterk, zoals ie de laatste tijd wel vaker is. Ga er voor zitten, is mijn bescheiden tip. 

Ze staat op knappen, de stoere Martha. Zo lang als het ging bleef ze werken, maar nu gaat haar verlofperiode in. Vriend Sean is behulpzaam, alle cursussen en trainingen volgden ze samen: hij weet wat ie moet doen om zijn vrouw bij te staan in de enorme krachtsinspanning die haar te wachten staat. Ze kozen voor een thuisbevalling, maar op het moment supreme blijkt hun eigen verloskundige niet beschikbaar. Ze krijgen een invaller , een ervaren vrouw die al veel thuisbevallingen gedaan heeft. 

Met de nodige moeite komt het kind ter wereld, een dochtertje dat moeizaam tot een eerste reeks geluidjes komt. Maar het gaat niet goed met de ademhaling, er gaat kostbare tijd verloren en het kindje haalt het niet. Het drama is groot en het wordt alleen maar groter. De verloskundige wordt aangeklaagd door het tuchtcollege wegens nalatigheid. Dat doet al wat met een jong echtpaar, maar de spanning op hun relatie wordt groter en groter: irritaties worden ruzies, slechte gewoontes steken weer de kop op : het stel groeit uit elkaar. Niemand die er iets aan kan doen: de man niet, de vrouw niet, de familie niet, de begripvolle collega's niet: het glipt hen door de vingers, de pijn is voelbaar maar steeds nét niet aan de oppervlakte. 

Met : Vanessa Kirby, Shia Labeouf, Ellen Burstyn , Molly Parker


Geen opmerkingen: