vrijdag, oktober 06, 2023

Reptile - Grant Singer

Reptile op IMDb (6,9)
 Reptile op Moviemeter (3,40)

Tamelijk doorsnee moordmysterie, dat gelukkig door een uitstekende Benicio del Toro naar een voldoende wordt getrokken. Men heeft geprobeerd een tamelijk doorwrocht script te maken, maar een beetje geoefend filmkijker weet al gauw in welke hoek hij de dader moet zoeken. Het sfeertje in de film blijft wel lekker dreigend, dat vond ik wel een pluspuntje. 

De succesvolle makelaar Summer Elswick wordt vermoord aangetroffen in een van haar te verkopen objecten. Haar man Will Grady staat kortstondig onder verdenking bij rechercheur Tom Nichols, maar al ras verschuift die aandacht naar Elswick's ex-man en naar een buitenstaande junkie uit de buurt. 

Rechercheur Nichols graaft zich in, bespreekt vele kanten van de case met zijn politiematen, gewoon aan de kaarttafel op de vrijdagavond. Ook zijn vrouw Judy zit in de klankbordgroep. 

Het onderzoek spitst zich toe op de ex-man van Summer, die bij een bezoek van de politie - in het nauw gedrongen - overgaat tot geweld tegen de politie, hetgeen hem door een welgemikt schot van Nichols fataal wordt. De zaak is rond, zo lijkt het, al wordt Nichols voor de vorm wel tijdelijk geschorst omdat hij het slachtoffer/de dader in de rug schoot tijdens de arrestatie. 

De verplichte tijd thuis brengt Nichols niet tot rust; hij ziet teveel losse eindjes en is er niet gerust op dat de zaak inderdaad dicht moet. Hij neemt alles van begin af aan opnieuw doet en doet wonderlijke ontdekkingen.

Met : Benicio del Toro, Justin Timberlake, Alicia Silverstone, Eric Bogosian, Frances Fisher

FIN - song : Bob Dylan - Knockin' on heaven's door

Geen opmerkingen:

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...