zaterdag, oktober 21, 2023

Hamilton : I nationens intresse (aka Hamilton: in interest of the nation) - Kathrine Windfeld

Hamilton I nationens interesse op IMDb (6,3)

Hamilton I nationens intresse op Moviemeter (3,34)

Na onderstaande, pittig zware film had mijn vrouw behoefte aan iets minder diepgravends. We kwamen op deze : actie, beetje James Bond, beetje Mission Impossinle en ferm Scandinavisch. Te doen. Niet goed, maar te doen. 

Carl Hamilton is een special agent van de Zweedse veiligheidsdienst, met de uitzonderlijke bevoegdheid om tegenstanders te doden als dat in het belang van de natie is. Nou, dat gaat wel lukken in deze film.

Hij neemt undercover deel aan een uitlevering van geavanceerde Zweedse raketten aan de zuidgrens van Afghanistan, maar de deal loopt mis. Niet de Taliban, niet de Russische partij waarin Hamilton is geïnfiltreerd, lopen weg met de raketten maar een derde, vooralsnog onbekende partij. 

Eenmaal terug in Zweden denkt Hamilton weg te komen met de mislukte opdracht maar al snel wordt hij weer tot actie opgetrommeld omdat de raketten in Somalië blijken op te duiken , waar een Amerikaanse geheime organisatie (gerund door de CIA) achter zit. Het komt Hamilton goed uit dat hij weer op pad moet, want door een traumatische reflex brengt hij zijn vriendin om het leven. Deze daad wordt zorgvuldig weggepoetst door de Zweedse regering want Hamilton is nodig om elders in de wereld de Zweedse belangen te verdedigen: men staat onder druk omdat het hun raketten zijn die daar in Somalië en Eritrea voor dood en verderf gaan zorgen. Hamilton haalt steunende krachten op in Libanon en trekt verder Afrika in. Hij neemt het op tegen grote en gevaarlijke organisaties, terwijl hij het diep in zijn hart helemaal niet erg zou vinden als hij de opdracht niet overleeft, zo veel spijt heeft hij van het ongeluk met zijn vriendin.

Met : Mikael Persbrandt, Saba Mubarak, Pernilla August, Jason Flemyng, Ray Fearon, David Dencik

 

Geen opmerkingen:

Mother's instinct - Benoit Delhomme

Mother's instinct op IMDb (6,5)   Mother's instinct op Moviemeter (nog geen ratings) Eerder deze maand zag ik de trailer van deze fi...