zondag, oktober 01, 2023

To catch a killer (aka Misanthrope) - Damián Szifron

To catch a killer op IMDb (6,6)
 To catch a killer op Moviemeter (3,25)

Dat was best naargeestig allemaal, op het nihilistische af. Niet echt een film om vertrouwen in de mensheid mee te kweken. Neemt niet weg dat er ook lichtpuntjes in zaten, ik genoot van de lekker gecompliceerde rol die Ben Mendelsohn speelde. Shailene Woodley is degelijk in deze door haarzelf geproduceerde film, maar niet zo sprankelend als ik haar in eerdere rollen heb gezien. Kortom: wel een film om dicht bij elkaar te kruipen op de bank, maar niet een die ik over twee jaar nog kan navertellen.

Terwijl de hele stad aan het feesten is, wordt Baltimore opgeschrikt door een reeks moorden op Nieuwjaar vierende feestgangers. Alle moorden worden met welgemikte schoten geplaatst vanuit een centraal gelegen torenflat waardoor de vele dakterrassen en liftschachten vol te raken zijn. 

Politie-agente Eleanor Falco heeft die nacht dienst en komt vol in actie. Een aantal van haar kundige beslissingen vallen op bij de cynische FBI-rechercheur Lammark, die haar voor zijn team recruteert. Dat is tamelijk speciaal voor Eleanor want zij blijkt - om redenen van instabiliteit - eerder te zijn afgekeurd voor de FBI-opleidingen. Ze kan nu laten zien dat die beslissing destijds onterecht was.

Samen met de sterke boevenvanger Jack McKenzie openen ze het onderzoek, waarbij al snel blijkt dat dit om een zeer kundige en kille moordenaar gaat. Maar het blijkt ook dat er binnen de FBI diverse bloedgroepen elkaar tegenwerken omdat ze elk het mogelijke succes voor zichzelf willen claimen. Eleanor is loyaal aan haar lastpakbaas Lammark, die haar veelvuldig om analyses en raad vraagt. Samen komen ze wel dichterbij de oplossing, maar het gaat de FBI-directie én de Baltimore-burgemeester niet snel genoeg. Terwijl er steeds nieuwe slachtoffers vallen, wordt het driemansteam van Lammark op non-actief gezet, maar gaat natuurlijk op de achtergrond wel verder met het onderzoek.

Met: Shailene Woodley, Ben Mendelsohn, Jovan Adepo, Ralph Ineson

Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...