zondag, juli 14, 2024

Gone Baby Gone - Ben Affleck

Gone Baby Gone op IMDb (7,6)
 Gone Baby Gone op Moviemeter (3,55)

Oudje al, deze, maar blijkbaar heb ik deze destijds helemaal gemist. En dat is gezien de nog steeds zeer hoge waarderingscijfers op de filmsites toch best wonderlijk. Maar goed, die omissie weggewerkt. Prima film inderdaad, met uitstekend spel van Keessie Affleck (die het hier onder regie van zijn broer Ben doet), maar ook oude rot Ed Harris stak hier in goede vorm. 

Het kleine stadje is in rep en roer als het jonge meisje Amanda verdwijnt. Politie doet alles wat ze kan, maar ze dringt maar moeilijk binnen in het drugsscene-wereldje dat rond Amanda's kansloze moeder Helene hangt. Enter onze held Patrick. 

Patrick, prive-detective zonder werkelijke opdrachten, is zelf altijd op het rechte pad gebleven maar bracht wel zijn jeugd door aan de rand van dit criminele wereldje: hij kent ze allemaal sinds zijn schooltijd: de dealers, de gebruikers, de politieagenten die met ze werken. Wanneer hij door de tante van het verdwenen meisje wordt ingeschakeld om te proberen haar op te sporen, weet hij dan ook dat hij het niet van de informatie van Helene moet hebben. Hij moet dieper de scene in maar dringt maar lastig door omdat hij natuurlijk geen officiële juridische status heeft. Het is laveren tussen de agressieve drugsklanten en de stugge politieagenten. Stukje bij beetje komt hij verder, maar het vergt veel van hem: hij moet lang geheiligde principes overboord gooien om dichter bij de kern, en dus dichter bij Amanda terecht te komen. Hij komt verrassend ver.

Met: Casey Affleck, Michelle Monaghan, Ed Harris, Morgan Freeman, Amy Ryan

FIN - song :  Alexi Murdoch - Through the dark

Geen opmerkingen:

Wil - Tim Wielants

Wil op IMDb (6,9)   Wil op Moviemeter (3,57) Was lang niet meer op Netflix wezen kijken, in ieder geval niet voor films. Wist dus niet meer ...