vrijdag, juli 26, 2024

Legacy of Lies - Adrian Bol

Legacy of Lies op IMDb (5,1)
 Legacy of Lies op Moviemeter (2,45)

Het is niet altijd een onverkort voordeel om film-veelvraat te zijn. Je schiet immers niet altijd raak, soms pak je er eentje waar je geen touw aan vast kunt knopen. Bij deze bijvoorbeeld, waar ik de complete speelduur heb lopen verzuchten dat men het maar nodeloos moeilijk deed omdat we toch allemaal weten waar het op uit draait. Ik was getriggerd (pun intended) doordat de film deels in Oekraïne speelt en daar vanuit ook voor een deel geproduceerd is. Louter vakmatige interesse, maar ik zag er weinig van terug in de film.

Een poging: na een teleurstellend verlopen operatie keert MI6 - agent Martin Baxter terug in zijn oude leventje: beveiligen en een beetje prijsvechten. Zijn dochter vindt het allemaal maar niks, maar verdient ondertussen wel geld door op het verlies van haar vader in te zetten. 

Baxter is bij de mislukte operatie zijn partner kwijtgeraakt en dat niet alleen: ook een koffer met belangrijke bestanden die hij veilig moest stellen, raakte in het bezit van zijn opponenten. Waarschijnlijk Russen, maar Baxter verdenkt ook zijn oud-collega's bij MI6 en CIA. Hoe dan ook: alle partijen zitten achter elkaar aan, de Russen kidnappen Baxter's dochter om druk te zetten terwijl Baxter zelf met een Russische journaliste probeert de klus te klaren. Pief. En Paf. En ook heel veel Poef.

Met: Scott Adkins, Julia Bol, Honor Kneafsey, Martin McDougall

FIN - song :  Fernando Olaya- Stereophonik

Geen opmerkingen:

His Three Daughters- Azazal Jacobs

His Three Daughters op IMDb (7,2)   His three daughters op Moviemeter (3,31) Met de nodige interesse begon ik aan deze film. Niet alleen omd...