woensdag, juni 30, 2004

Het Park

Gisteravond heerlijk met de vriendjes in het park gevoetbald. Mijn woonstede is gezegend met een aantal heel prettige wandelparken, waarnaast tevens enkele fijne grasveldjes om een potje te kunnen ballen buiten het officiële voetbalseizoen om.
Laag niveau, maar wel erg lekker om bezig te zijn.
Het mooiste Park dat Hoorn heeft echter, is afgelopen weekend officieel gedoopt. Die bekende dame met die hoed en dat vastgevroren kapsel kwam onze nieuwe schouwburg openen.
Een verhaal van jaren, een bouwschandaal met ingestorte toren, allerlei processen en vele discussies over de besteding van publieke gelden gingen vooraf aan het open huis dat dit weekend plaats vond.
Maar oh oh oh , wat is dat geld mooi besteed! Een prachtgebouw, een ware cultuurtempel met verschillende zalen op verschillende snelheden, ik zal daar nog wel regelmatig komen.
Het allermooiste van de schouwburg is echter het terras. Een prachtig uitgehouwen plateau met vol zicht op het Hoornse Hop: ik zie me al met een meibockje (slechts €2!!) zitten in de ondergaande zon. De ooit in Hoorn opgerichte Nederlandse vereniging van Terraszitters zou zomaar weer eens heropgericht kunnen gaan worden.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik als mede-lid van deze vereniging kan het daar alleen maar mee eens zijn.

Koos Zomerdijk