woensdag, juni 30, 2004

Wolken

Wat zal ie arrogant zitten gniffelen vanaf zijn wolk daarboven! De twee jaar geleden naar boven vertrokken Pim Fortuyn blijkt Nederland onherstelbaar te hebben veranderd.
Zijn "ik zeg wat ik denk"-motto heeft zo verkeerd uitgepakt dat het lijkt alsof men wel met enige weemoed mag terugdenken aan de vroeger in onze spreektaal gebruikte woorden als "tolerantie" en "samenleving".
We hebben blijkbaar jaren op wolken geleefd. Want das war einmal, thans is het ieder voor zich: we beledigen er lustig op los en gaan vervolgens krokodillentranen huilen als daar reacties op komen. Jan Mulder en premier Balkenende zijn inmiddels een briefwisseling begonnen over de Advocaat-commotie, een Haagse rapgroep komt met een overdreven heftige reactie op de malle politieke fratsen van Ayaan Hirsi Ali.
Die dame is volgens mij het sop niet waard om op te reageren, zo dom en egocentrisch zijn haar uitlatingen, maar er blijkt toch een clubje Hagenaren zo over het theewater dat ze haar op internet "muzikaal" met de dood gaan bedreigen. Erg over de top natuurlijk, maar volgens mij een rechtstreeks gevolg van de Fortuynistische manier hoe we met elkaar omgaan. Hoewel die het hardste zeuren over demonisering, blijft dit een kwestie van "wie kaatst,...."

Geen opmerkingen: